PEKAWANIS mengorak langkah

Mesyuarat pertama Pekawanis yang turut dihadiri oleh YM Tengku Arafiah

Mesyuarat pertama Pekawanis yang turut dihadiri oleh YM Tengku Arafiah

18 November 2008 – Pekawanis, singkatan kepada Pertubuhan Kebajikan dan Amal Wanita Selangor, yang baru didaftarkan. Pekawanis telah mengadakan perjumpaan pertama setelah didaftarkan di kediaman rasmi YAB Menteri Besar, dengan turut dihadiri oleh Penaungnya YAM Tengku Puteri Hjh Arafiah bt Almarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj.

Keahlian Pekawanis terdiri daripada para isteri wakil rakyat, ADUN dan Ahli Parlimen wanita serta ahli-ahli kehormat yang dijemput menganggotainya. Yang Di Pertua Pekawanis ialah Yg.Berbahagia Puan Sri Salbiah bt Tunut isteri kepada YAB Menteri Besar Selangor.

Dalam pertemuan tersebut turut dibincangkan projek usahawan Projek Laman Dapur bagi ibu tunggal dan kursus-kursus keusahawanan bagi ibu tunggal.

Projek Usahawan yang akan melibatkan Jabatan Pertanian telah memilih kawasan Kuala Selangor sebagai tapak permulaan projek. Maklumat lanjut boleh hubungi pejabat pertubuhan tersebut di 03-55447427/8.

Advertisement

2 thoughts on “PEKAWANIS mengorak langkah

  1. Salam alaikum,

    Saya cadangkan agar web blog ini menediakan satu ruangan chat seperti shoutbox, chatbox bagi memudahkan masyarakat berinteraksi dengan wakil YB.

  2. Salam….

    Boleh tak hubungi saya ditalian no: 0196189131
    bg membincangkan cadangan lawatan daripada Tim Penggerak Pemberdayaan dan kesejahteraan keluarga (PKK)Sulawesi Selatan ke Malysia. Tujuan lawatan adalah bg mengadakan diskusi hal ehwal wanita dan perhubungan antarabangsa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s